Sponsoring

Alzheimeronderzoek VUmc

Aegon sponsort sinds 2002 onderzoek naar de ziekte van Alzheimer in Nederland. Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie die ook steeds vaker jongere mensen treft.
Het Alzheimercentrum VUmc is een van de vier centra in Nederland en kijkt vooral naar mensen die Alzheimer op jonge leeftijd krijgen. Het Alzheimercentrum VUmc doet  onderzoek naar methoden om deze ziekte zo vroeg mogelijk op te sporen. Dit is een belangrijke stap die nodig is om de ziekte te kunnen behandelen. Zonder onderzoek komt er geen oplossing voor de ziekte van Alzheimer. Het ontwikkelen van behandelmethoden voor Alzheimer kost heel veel tijd en geld. Daarom doneert Aegon Nederland ieder jaar een substantieel bedrag aan VUmc Alzheimercentrum in Amsterdam. Wij willen mensen helpen om financieel bewust te worden, zodat ze zelfstandig keuzes kunnen maken met het oog op hun financiële toekomt. Als de ziekte van Alzheimer je geheugen en je bewustzijn aantast, kun je zelf geen keuzes meer maken.
Wilt u meer weten over het onderzoek of Alzheimer? Kijk dan op:
Alzheimer Nederland
Alzheimer centrum

Roeisport/KNRB

Aegon Nederland is sinds 2008 sponsor van de roeisport. In de zomer van dat jaar waren we ploegsponsor van de lichte mannen vier zonder stuurman, bij de Olympische Spelen van Peking. In september 2010 zijn we hoofdsponsor geworden van de Koninklijke Nederlandsche Roei Bond (KNRB). Deze sponsorovereenkomst loopt in ieder geval door tot en met de Olympische Spelen van Londen, in 2012.

In 2008 begon Aegon ook met de Aegon Bestuursbokaal. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan het bestuur van de best presterende studentenroeivereniging. Met deze prijs, die zich in de lijn van Aegon op jongeren richt, willen we zowel optimale sportprestaties als goed bestuur stimuleren. Het gaat daarbij juist om andere zaken dan sport, zoals financieel beheer, strategie, communicatie, schadebeperking en de aanwas van nieuwe leden. Aan de prijs is ook een boot, een zogenoemde Acht, verbonden ter waarde van 30.000 euro.

Perspectief
We zien heel veel perspectief in de roeisport en haar beoefenaars. Roeiers presteren al sinds 1924 zeer goed op het hoogste Olympische niveau. Gemeten in aantal Nederlandse Olympische medailles is roeien, met 25 medailles, de nummer 5 sport in Nederland. Daarbij verwachten we de komende jaren ook in de breedte een enorme groei van de sport.
In onze pogingen om de roeisport verder te ontwikkelen, werken we - zoals we dat gewend zijn - nauw samen met de KNRB. Met behulp van een aantal andere partijen hebben we daarbij ook nog eens een nieuw sponsormodel ontwikkeld. Daarin is ook ruimte voor andere organisaties om ploegsponsor te worden. Met meer partnerships krijgt de KNRB nog meer (financiële) mogelijkheden.

Aegon is sponsor van Ajax

Met ingang van seizoen 2008 - 2009 is Aegon hoofd- en shirtsponsor van Ajax. Het hoofdsponsorschap is aangegaan voor 7 jaar.

Meer informatie en het laatste nieuws over Aegon en Ajax.

Aegon is een van oorsprong Nederlands bedrijf, maar inmiddels werken we in meer dan 20 landen met 29.000 medewerkers. En bieden oplossingen aan die bedoeld zijn om de inkomensvoorziening van vele miljoenen klanten op termijn te versterken. We bieden in alle landen waar Aegon opereert vooral pensioenen, levensverzekeringen en spaar- en beleggingsproducten aan. Juist omdat we een verzekeraar zijn, weten we dat je moet nadenken over de lange termijn. Dat geldt niet alleen voor onze producten, maar ook voor onze visie op sponsoring. De sponsoring van Ajax is dan ook een beslissing van Aegon Nederland en het internationale overkoepelende bedrijf, Aegon N.V. Internationaal opent Ajax voor ons deuren in voor ons heel belangrijke groeilanden, zoals China, India, Taiwan en Japan. Maar ook dichter bij huis spreekt Ajax enorm tot de verbeelding: in Hongarije, Tsjechië, Slowakije en Polen bijvoorbeeld.