De Aegon Pop Up Start Up: een 24-uurs hackathon

Het idee is simpel: zet mensen met verschillende achtergronden en vaardigheden bij elkaar en geef ze 24 uur om te werken aan een opdracht. Ontdaan van dagelijkse beslommeringen en voorzien van een enorme tijdsdruk zijn focus, snelheid en creativiteit gegarandeerd. En nodig! Voor het team dat na 24 uur het beste idee pitcht, ligt maximaal € 10.000 investeringsbudget en 120 uur professionele begeleiding klaar. Dát is het concept van de Aegon Pop Up Start Up – en ik deed dit jaar mee!

De sollicitatie

Ik hoefde niet lang na te denken over mijn deelname. Samenwerken met internationale collega’s, vrijheid om te maken wat je wilt én kans op een investeringsbudget én professionele begeleiding om het idee uit te voeren. Als kers op de taart kreeg ik een stedentrip naar een Europese hoofdstad cadeau. Na een officiële sollicitatie op de functie van ‘hacker’ werd ik – in het dagelijks leven online marketeer voor Aegon Nederland - geselecteerd en mocht ik welgeteld één dag werken voor de Aegon Pop Up Start Up. Maar dan wel 24 uur lang…

Bestemming: Boedapest

Begin oktober reisde ik, samen met 35 internationale collega’s af naar de Oost-Europese stad Boedapest. De stad van Goulash, Badhuizen, Ruin Bars en het Sziget festival werd 24 uur lang omgetoverd tot het epicentrum van innovatie binnen de financiële sector. Op een afgelegen industrieterrein, voormalig gebruikt voor de productie van oorlogsmateriaal en textiel, ging het gebeuren. Een oude fabriekshal, die tegenwoordig dienstdoet als cultureel centrum, werd volgeladen met koffie, energiedrank en diverse suikerrijke lekkernijen. Voor de liefhebbers was ook een bed en een warme douche geregeld. Zo kon je jezelf een paar uur slaap en opfrismoment gunnen.

Sharpie’s Angels

Samen met vier internationale collega’s ging ik de strijd aan in team zwart. Ons multidisciplinaire team, bestaande uit ontwikkelaars (codejunkies), architecten (schemagoeroes), designers (mooimakers) en marketeers (mooipraters), doopte zichzelf tot Sharpie’s Angels. De naam is een samenstelling van de film Charlie’s Angels en de bekende permanent marker met scherpe punt – erg geliefd bij Aegon. Eenmaal binnen telden we samen af tot de officiële start van de 24-uurs hackathon. En dan begint de klok te tikken! In 24 uur moet er een concept, prototype en pitch klaarliggen, én moet je je team leren kennen. Wie kan wat? Wie doet wat? En hoe drink jij je koffie eigenlijk?

De opdracht

Wij zien het bij Aegon als onze uitdaging om het regelen van je geldzaken makkelijker, transparanter en vooral leuker te maken. Het is een feit dat maar weinig mensen écht plezier hebben in het regelen van geldzaken. Veel mensen regelen zelfs helemaal niets voor hun financiële toekomst. In deze hackathon draaide het om de creatie van een product of service die dát probleem oplost: mensen helpen om keuzes te maken voor hun financiële toekomst. Dat is nogal breed. Dat maakte het meteen lastig om het eens te worden over de richting. Gaan we voor verzekeren? Hypotheken? Of toch beleggen?

Onze idee pitchen: een serieuze zaak

De concepten

Na 24 uur keihard ploeteren, en voor sommigen geen minuut slaap, brak het moment aan om de resultaten te oogsten. Drie allesbepalende minuten kregen we om het idee te pitchen, het prototype te tonen en de business case te bespreken. Nieuwe innovatieve producten, vlijmscherpe en out-of-the-box analyses, services via apps en chatbots – vrijwel alle gepitchte ideeën vielen in de smaak bij de jury. Óók onze vernieuwde pensioenoplossing werd gewaardeerd en zelfs beloond met een investering. De kans is daarom groot dat dit product binnenkort écht te koop is. Dat is toch wel het allergaafste!

Werken bij Aegon

Maakt dit verhaal je enthousiast en lijkt het je wat om werken bij Aegon? Bekijk dan onze vacatures of neem contact op met onze recruiters!

Denk jij dat je goed zou passen binnen de afdeling Trainee van Aegon?
Bekijk onze vacatures


Laat hier een bericht achter

comments powered by Disqus