‘Ik zie mezelf als een soort Hermes’

Of het nu om werkstress, een scheiding of rouwverwerking gaat: als company counsellor en vertrouwenspersoon staat Wichert Noordeloos voor álle Aegon-medewerkers klaar. Dat doet hij al jaren als zzp’er, en dat bevalt prima: ‘Ik mag hier mijn werk op mijn eigen manier doen’.

 


‘Vroeger combineerde ik mijn werk als zelfstandig counsellor met een baan als buschauffeur. Dat klinkt als een gekke combinatie, maar dat is het niet. Ik zie mezelf soms als een soort Hermes, de boodschapper van de goden. Net als hij zorg ik voor verbinding. Als buschauffeur bracht ik mensen van A naar B. En als counsellor doe ik eigenlijk hetzelfde, maar dan van het onderbewuste naar het bewuste’.

Aegon wil goed voor zijn personeel zorgen
‘Samen met mijn collega’s van het Health Centre zorg ik dat mensen snel weer aan het werk gaan, of aan het werk blijven. Bijvoorbeeld door gesprekken, trainingen, workshops, maar ook yoga en mindfullness. Aegon wil goed voor zijn personeel zorgen. Duurzame inzetbaarheid staat hier bovenaan. Mensen moeten met plezier naar hun werk blijven gaan, nu én in de toekomst. De behoefte aan ontwikkeling is hier heel groot. Groter dan bij andere bedrijven waar ik gewerkt heb. Die nadruk op persoonlijke ontwikkeling stimuleert mensen. Zo blijven ze geïnspireerd.’

Ik voel me vrij om te zeggen en doen wat ik wil
‘Ik vind het ondernemerschap leuk. Je kunt op die manier veel meer doen. Zo werk ik niet alleen voor Aegon, maar ik heb ook nog een eigen praktijk. Daarnaast werk ik in een stadstuinderij. Heel gevarieerd. Die vrijheid en zelfstandigheid ervaar ik ook in mijn werk voor Aegon. Ik mag mijn werk op mijn eigen manier doen. Het gaat om het resultaat, niet om wat ik doe. Ik voel me vrij om te zeggen en doen wat ik wil. En dat wordt ook gewaardeerd; ik word serieus genomen. Aegon is een bedrijf dat je kunt uitdagen om anders naar dingen te kijken.’

De mensen zijn hier open
‘Voordat ik bij Aegon ging werken zag ik banken en verzekeraars als hard, zakelijk en afstandelijk. En natuurlijk is Aegon zakelijk, maar het is hier ook toegankelijk. Ik kan me makkelijk door het bedrijf bewegen. De mensen vind ik open; ze zoeken verbinding met me. Het gevoel van, “we doen het samen”, dat wordt steeds sterker.’ 

Denk jij dat je goed zou passen binnen de afdeling Tijdelijke ZZP-opdrachten van Aegon?
Bekijk onze vacatures


Laat hier een bericht achter

comments powered by Disqus