Tijdens een stage ontdek je wat je weet én kan’

Psychologie student Fleur van Eijndhoven koos er vorig jaar voor om, tijdens het afronden van haar Bachelor, stage te lopen bij het Graduate Recruitmentteam Aegon. Fleur: ‘Het wordt voor starters steeds belangrijker om naast een goede opleiding ook praktijkervaring te hebben! En uiteindelijk heb ik er nog eens een leuke en relevante bijbaan aan overgehouden.’

Waarom koos je voor een stage bij Aegon?
‘Ik wilde ervaring opdoen op het gebied van organisatiepsychologie of marketing. Graduate Recruitment heeft precies met beide werkgebieden te maken. Daarbij sprak de functie mij erg aan, omdat de studenten en starters nog dicht bij mijzelf staan. Tijdens het sollicitatiegesprek merkte ik al snel dat de collega’s op een informele manier met elkaar omgaan. Zo was de sollicitatie geen vragenvuur, maar een gelijkwaardig gesprek. Dat gaf mij een goed gevoel.’

Voor welke projecten steek jij je handen uit de mouwen?
‘Tijdens mijn stage heb ik meegewerkt aan het uitbreiden van het stagebureau. Ik heb toen voor verschillende afdelingen een uniform stagecontract opgesteld. En het aantal stageplekken binnen Aegon en de diversiteit daarvan kunnen vergroten. Ook mocht ik meehelpen met het werven van studenten en starters. Zo was ik van begin tot eind betrokken bij de werving voor de Professional programma’s: Online Marketeer en Customer Intelligence. Inmiddels ben ik twee dagen per week werkstudent bij Aegon en ben ik verantwoordelijk voor stagesollicitaties en de contacten met studieverenigingen. Ik beslis bijvoorbeeld met welke studieverenigingen we samenwerken en op welke manier. En om ook de naamsbekendheid van Aegon onder studenten verder te vergroten organiseer ik Inhousedagen, lezingen en casestudies. Genoeg leuke projecten dus!’

Wat is je grootste leerpunt geweest het afgelopen jaar?
‘Communicatie binnen een groot bedrijf is erg belangrijk. Ik ben geneigd om pas na afloop van een klus te vertellen waar ik mee bezig ben geweest. Maar beter is om vooraf te delen wat je gaat doen en tussentijds je collega’s ervan op de hoogte houden. Zo kunnen collega’s tips geven en meehelpen zodat je samen iets moois neerzet.’

Heb je nog een stagetip voor studenten?
‘Pak projecten zelf op! Je komt dan misschien af en toe problemen tegen. Maar omdat je zelf verantwoordelijk bent, leer je ook zelf de oplossingen te zoeken. Hierdoor ontdek je meteen wat je weet en kan. Zo haal je zoveel mogelijk uit je stage! En kom je er toch niet uit? Dan zijn collega’s altijd bereid om je te helpen.’

Wat maakt Aegon als stagebedrijf uniek?
‘Ook als stagiair word je gezien als volwaardig teamlid. Vanaf het begin word je direct betrokken bij de groep. Je gaat mee met teamuitjes en er wordt oprecht geluisterd naar je ideeën. Wanneer je een goed idee aandraagt, mag je het meteen tot uitvoer brengen. Je krijgt dus veel mogelijkheden!’

Denk jij dat je goed zou passen binnen de afdeling Stage van Aegon?
Bekijk onze vacatures


Laat hier een bericht achter

comments powered by Disqus