Virtual Reality in Recruitment

Tijdens campus events horen wij vaak: Wat doet Aegon precies? Hoe is het om bij een financiële dienstverlener te werken? En hoe innovatief is Aegon eigenlijk? Ons antwoord: Virtual Reality. Op een virtual platform kunnen studenten zien en ervaren hoe werken bij Aegon is. Zo brengen we binnen naar buiten.

Voor studenten, door studenten
Samen met de studenten van de academie voor entertainment in Breda, hebben wij een prachtig en krachtig Virtual Reality platform gebouwd. 360 graden videobeelden in een virtuele wereld, dat draait op Samsung gear, laten alle kanten van Aegon zien. Wij boden de studenten een spannende, vernieuwende uitdaging en wat we terugkregen was meer dan we hoopten. 

Virtueel de CEO en de medewerkers ontmoeten
Als een van eerste bedrijven in Nederland kunnen wij studenten nu laten ervaren hoe bijvoorbeeld een Stand Up verloopt. Ontmoeten ze alvast virtueel onze medewerkers en onze CEO. Zien ze hoe lekker je kan lunchen bij Aegon. Alsof ze er zelf bij zijn! Om dat alles te kunnen bewonderen heb je alleen een app op de telefoon nodig en een VR-bril. Je loopt rond in ons gebouw en kan naar eigen keuze een 360 graden video laten starten of een foto bekijken.

Solliciteren in de toekomst
We zijn met het Virtual Reality platform al aardig op weg. Maar hoe mooi zou het zijn als we ook al onze sollicitanten deze ervaring kunnen bieden? Dat ze vanaf de bank recruiters live kunnen ontmoeten in de Virtuele Wereld? Dat je sollicitatie gesprekken voert op het virtuele platform? Enkel en alleen met een VR bril. Dàt is mijn droombeeld voor de toekomst.

Ik hou je op de hoogte!
Op dit moment zijn we volop aan het testen tijdens het campus events, zoals onze komende career event. En leuk om te weten: ons werk is zelfs ingezonden voor de Dutch VR Awards. Hoe het vanaf hier verder gaat? Ik hou je op de hoogte.

Denk jij dat je goed zou passen binnen de afdeling Stage van Aegon?
Bekijk onze vacatures


Laat hier een bericht achter

comments powered by Disqus